Am ajuns să nu ne mai mulțumim cu nimic, să fim mereu deprimați, triști, să ne urâm viața la cea mai mică problemă, să dăm vina pe soartă sau pe diferite zeități pentru orice nemulțumire. În ziua de azi daca îți lipsește cev, înseamnă că nu ai nimic, înseamnă că nu exiști, uităm că avem atâtea în fuga după cât mai mult.

Citești aceste cuvinte, ai idee cât de norocos ești că poți să o faci? Probabil că nu. Nu-ți dai seama că tu ai ceva ce mii de persoane nu au, darul de a vedea, pe lângă asta mai ai și lucruri materiale, un laptop, un telefon, o tabletă și să nu mai zic de internet. Știi câți oameni trăiesc fără să poată să citească, câți habar nu au ce înseamnă tehnologia și câți probabil că nu au auzit în viața lor de internet? Deja în momentul ăsta ai mai multe decât credeai.

Privește-ți mâinile, picioarele, corpul. Ai tot ce trebuie la locul lui? Nu ești olog, nu ai membre lipsă. Ai posibilitatea de a face un sport, de a te deplasa singur, de a nu depinde de nimeni. Uită-te și mai atent! Ai îmbrăcăminte pe tine, deci ai un dulap, înseamnă că ai posibilitatea de a alege cum te îmbraci, nu îngheți de frig iarna, iar vara nu porți cu zilele aceleași haine asudând în ele. Gândește-te câți oameni ar da orice să aibă îmbrăcămintea și posibilitățile tale, gândește-te că încă sunt oameni care își confecționează haine din vechituri sau care caută prin gunoaie cu zilele pentru o bluză sau un pantalon.

Deschide frigiderul. Ai mâncare, nu? Nu rabzi de foame, poți mânca de fiecare dată când îți dorești tot ce ai poftă, fără să fii reprimat. Mai are rost să spun câți rabdă de foame? Ai un frigider, tocmai ce l-ai deschis, nu? Înseamnă că ai și curent, și bani cu care plătești curentul. Chiar, ia uită-te în portofel! Carduri, bani, și îți permiți să spui că ești nefericit! Realizezi că doar revizuind ce am spus până acum ești mai norocos și mai îndreptățit să zâmbești decât milioane de oameni?

Ascultă melodia ta preferată. În momentul ăsta ar trebui să te simți cel mai fericit! Ești atât de norocos că poți asculta muzică, că distingi versurile! Vocea persoanelor dragi, un ciripit sau un claxon în trafic. Mulți trăiesc o viață fără să știe cum e să audă, iar tu că ai abilitatea asta, nu îți dai seama cât e de prețioasă.

A fost o zi frumoasă, nu? Ai deschis ochii în dimineața asta, mulțumește! Ai reușit să te trezești din somn, ai apucat să respiri, să clipești, să iubești, să vorbești, să pierzi, să plângi, să înjuri, să mai trăieși o zi! Să nu mai zic că ai reușit să citești tot ce am scris până aici fără să fii fulgerat, fără să faci un infarct, fără să pățești nimic!

Acum, ce crezi? E viața atât de dură cu tine? Merită să blestemi zeii pentru ceea ce nu ai? Merită să pui la suflet fiecare problemă? Merită să fugi toată viața după lucruri noi, după dorința de mai mult, când ai deja tot ce ai, tot ce alții își doresc?

Gândește pozitiv, apreciază, profită de fiecare moment, bucură-te de tot, iubește, zâmbește și nu în ultimul rând mulțumește.

Ești cea mai norocoasă persoană, pentru că având ceea ce ai, ai totul!

Anunțuri

13 gânduri despre “Având ceea ce ai, ai totul.

 1. Ai un punct de vedere.ok despre treaba aceasta. Dar vezi tu, omul, prin firea lui este curios, mânat de cunoaștere (mă refer metaforic la dorințe, a vrea ceva, a avea, etc) iar treptele până la un nivel de cunoaștere superior, să zicem, sunt presărate de obstacole puternice sau ușoare. Bun. Omul totuși își urmează cursul propriei firi, dorește să cunoască dar obstacolele uneori îi pot depăși puterile. de a le înlătura.Și de aici, nevroza, suferința cauzată de imposibilități..
  Bine, textul tău este cu referință mai mult la cei ce dramatizează copilărește ca să zic așa.
  Dar ceea ce voiam să spun să iei în vedere, că nu întodeauna ceea ce avem ar trebui să ne mulțumească. Cred că lucrul acesta este vecin cu plafonarea, complacere, etc

  Apreciat de 1 persoană

  1. Nu am fost niciodata de acord cu ideea de complacere. Omul trebuie sa-si depaseasca intotdeauna conditia. Da, la dramele copilaresti ma refeream si cum atunci cand pierdem cate ceva reactionam ca si cum am fi pierdut totul.

   Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s