Nu sunt o cinefilă, nici mare expertă în orice ține de filme, montaj, efecte speciale ori alte bazaconii legate de producerea serialelor și scoaterea lor pe piață, în schimb, sunt foarte pretențioasă, de cele mai multe ori le las baltă în plină desfășurare pentru că ajung să mă plictisească foarte tare.

Un lucru de care țin cont atunci când încep vizionarea unui serial este popularitatea lui, dacă lumea vorbește prea mult despre el zic pass. De ce? Ajunge mult prea cunoscut deci abordează o temă banală care e pe placul mulțimii, fapt care mă plictisește teribil.

Pot spune că am zeci de seriale la dosar, neterminate evident, și singurul care m-a frapat prin faptul că e bun, cunoscut și ambele caracteristici simultan, a fost Game of Thrones. Aș fi în stare să intru în polemici grave cu persoana care ar îndrazni să mă contrazică.

Spoiler alert! – nu că n-ar fi deja internetul plin….

În primul rând, tot serialul e un amalgam de genuri, în secunda asta plângi că moare Stark, mai apoi râzi în hohote la nu știu ce dumă de-a lui Thyrion, ca într-un final să fii scârbit de o scenă sângeroasă. Dramă, comedie, aventură, fantasy, horror și oleacă +18. Când te gândești la o asemenea combinație nimic nu sună bine însă rezultatul este mult peste așteptări, mai ales când printre personaje se află și un pitic.

În al doilea rând, îți vine să îți bagi picioarele în el de serial la fiecare moarte neașteptată sau întorsătură de situație, dar totuși continui să te uiti și speri că o să fie totul bine, până încep să moară cam toate personajele faine și-ți dai seama că nu se mai întorc, astfel având parte de un puternic impact emotional, mai ales în sezonul 5 când moare Jon Snow. Totuși există și părți bune, între atâtea personaje se mai strecoară și câte un nenorocit în genul lui Joffrey, și nu aveți idee cât de revigorant e să te bucuri că dispare din peisaj câte unul după ce ai plâns zece la rând.

Un alt lucru interesant este că niciodată nu o să îți dai seama ce urmează, adică, încă din primul sezon ești supus unui șoc văzând că personaje care păreau principale…mor! Robert Baratheon, Syrio Forel, Eddard, Drogo. Și să nu mai vorbim de toate intrigile și schimbările de statut prin care trec personajele. În momentul ăsta e foarte fericit, în clipa următoare zace legat de un copac.

Game of Thrones este și va rămâne obsesia mea vinovată, e cel mai echilibrat și noncomformist serial pe care l-am urmărit, actorii sunt de nota 10, combinația de genuri este foarte reușită, iar efectele nu sunt de căcat, ceea ce e fenomenal! Îl voi recomanda de fiecare dată cu plăcere fiecărei persoane dornice de un serial care dă dependență, la propriu, cum de altfel am și făcut până acum.

Deci, dacă vă plictisiți și doriți să vedeți ceva fain încercați să nu recitiți numele persoanelor moarte de mai sus, să cautați Game of Thrones în caseta de la Google și să vă bucurați de un serial pe cinste, mulțumirile pot urma după!

 

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s