De ce te îmbraci așa? De ce nu te îmbraci în felul ăla? De ce nu mă cauți niciodată? De ce ești așa insistent? De ce nu ieși pe afară? De ce nu stai și acasă? De ce faci așa? De ce nu faci invers?
Chiar nu trebuie să dai explicații, e problema ta, alegerea ta, oricât de mult ai încerca să le explici „de ce” nu ai să reușești, oamenii sunt greu de mulțumit, întotdeauna neînțelegători și prea nepăsători pentru a încerca măcar să priceapă.
Încetează să-ți mai pese atât de mult de părere celor din jur.
Dacă cineva te enervează, spune-i; dacă nu vrei să faci ceva, nu o face; dacă nu ești de acord, ia măsuri; dacă te simți bine așa cum ești, continuă!
Nu-ți călca pe orgoliu pentru nimic în lume, iar dacă ești diferit și te simți bine în pielea ta lasă în urmă părerile negative.
Nu contează ce vor alții, nu contează ce cred ei, tu ești singura persoana care contează cu adevărat, doar ție trebuie să-ți dai explicații, doar față de tine trebuie să ai obligații.
Tu ești singura persoană care ține cu adevărat la tine și care nu o să te părăsească niciodată.
Prietenii vin și pleacă, oamenii din societate sunt niște străini pe care azi îi vezi iar după aceea nu mai dai de ei toată viața, nu trebuie să-ți pese de aceștia, sunt prea neimportanți, trebuie să-ți pese doar de tine și de fericirea ta, părerile sunt împărțite, gusturile se discută și nu în ultimul rând, totul se uită într-un final.

Anunțuri

8 gânduri despre “Nu ești obligat să dai explicații nimănui pentru ceea ce faci.

 1. Sunt perfect de acord. Eu m-am saturat sa vad ca nimic nu multumeste, in loc sa ne bucuram de momentele noastre care ar putea fi perfecte fara sa fie sub lupa cuiva. Important e sa fim bucuroși de ceea ce traim. Zi faină, Alis!

  Apreciat de 1 persoană

 2. Alis dragă, frumos text. Îmi face plăcere să te citesc, ești surprinzătoare. Ești tânără dar ai idei și zbucium în tine. Îmi place.
  Dar uite, prietenește vorbind, ascultă vorbele lui moș Andrei.
  În viață nu trebuie să depinzi de nimeni,de idei, concepții , etc adevărat dar nu uita că orgoliul își are costul lui. Să te gândești dacă se merită…
  Soluția optimă, aș considera-o fiind încearcarea continuă a găsi calea de mijloc.. să păstrezi un echilibru ..cred că înțelegi tu..vorbesc de armonie..

  Apreciat de 2 persoane

 3. Izolaționismul, egoismul…nu fac casă bună cu bucuria, cu fericirea. Cum te poți bucura numai de tine în tine, pentru tine?! Este adevărat, nu trebuie să-ți pese de ce zice unul sau altul…atâta timp cât ȘTII că ești pe picioarele tale, că ești corect, că nu exploatezi sau nedreptățești pe nimeni. Când ești împăcat cu tine, ești de fapt împăcat cu ÎNTREGUL. Atunci îți va păsa de TOT ceea ce există, fără interese, fără meschinării, fără să te simți jignit când cei din jur nu sunt de acord cu tine. Atunci vei COMPASIONA, ceea ce este o stare de grație, de iubire, de recunoștință

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s